Forklift Zincir Fiyatları Flayer Zincir

Yükleme Taşıma ve İstifleme İçin Forklift zinciri önemli bir aksamdır. Forkliftler günümüzde özellikle Mal taşıma ve Yükleme işlerinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Büyük araçların yük yüklenmesinde güvenli bir taşıma aracı olarak kullanılmaktadır. Flayer Zincir grubunda AL grubu olarak geçen bu tür zincirler Ostim merkezimiz den temin edebilirsiniz.

Forklit zinciri yüksek dayanımlı ve yağlanabilen zincir grubudur. Yüksek ağırlıkları güvenli ve sağlam bir şekilde kaldırılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda zincir aracın yürüyen aksamında da kullanılmaktadır. Bu arada aracımızın büyüklüğü en ve boyuna göre de zincir modeli değişmektedir.

Forklift Zincir Fiyatları

Forkliftin ebat, kaldırma gücüne göre zincir kalınlıkları ve özellikleri değişmektedir. Forklift üstünde bulunan plakalarda forklift hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Forkliftler için zincir siparişi etmek ve doğru uygun fiyata alım yapın Bize Ulaşı

Forklift nedir? Forklift ne için kullanılır? Sorusu merak konusu oldu. İşte Forklift hakkında detaylar…

FORKLİFT NEDİR?

forklift (çatallı istifleyici), Fabrikalarda üretilen ürünlerin insanların taşıyamayacağı kadar çok ağır yükleri bir yerden başka bir yere taşınmak amacıyla kaldırılmasını ve istiflenmesini sağlayan iş makinesidir. Çoklu amacı yük taşımak olan bu işlevsel makinelerin taşıma yük kapasitesi ise 0.5 ile 40 ton arası farklı boyutlarda farklı ebatlarda olmaktadır. Forkliftlerde yer alan tabelalar yardımı ile forkliftlerin kapasitesi, yük merkezi ve sınıfına dair her türlü bilgiye ulaşmak mümkündür.

Uzak mesafeye taşımacılık için uygun olmayan bu makineler, kısa mesafe için yük taşımaya yardımcı olan mükemmel yük kaldırma makineleridir. 1800’lü yıllarda kullanılmaya başlayan bu makineler, ilk başlarda zincir yardımı ile yük taşıma işlemi görüyordu. 20. yüzyılda ise tahta platformların üzerinde takılan vince benzer makinelerle yükler taşınmaya başladı. Daha sonraki yıllarda bu makinelere elektrikli motorlar ve aküler takılmaya başladı. 1. Dünya Savaşı yıllarında bu makinelere yükselebilen ve alçalabilen platformlar takılarak, bugünkü görünümüne kavuştu. İlk forkliftler hidrolik bir sistemi olmayan oldukça basit ürünlerdi. Sadece zincir yardımı ile çalışan bu aletler, yükleri santim santim taşıyor ve ihtiyaçları zar zor görüyordu. Fakat ilk sürücülü ve denge ağırlıklı forkliftler, 1917 yılında üretildi. 1923 yılında ilk asansörlü forkliftler ve 1936 yılında tekerlekli forkliftlerin piyasaya sürülmesi ile daha kaliteli bir ürüne dönüşen forkliftler, 1950 yılında manevra kabiliyeti de kazanarak oldukça kullanışlı bir makine halini almıştır.

Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak sürekli kendini yenileyen forkliftlere 2000’li yıllarda yakıt hücresi eklenmiştir. Böylece; yakıt sorunu olmayan, son derece pratik hareket edebilen, güçlü ve dayanıklı bir yük taşıma makinesi ortaya çıkmıştır. Tüm bu süreçte forkliftlerin insan ihtiyaçları doğrultusunda ve teknolojinin desteği ile şekillendiğini söylemek yanlış olmaz.